Misija (nemogoče): Vlak 1.del

      Komentarji so izklopljeni za Misija (nemogoče): Vlak 1.del

Na Šobcu

R si je že nekaj časa želel vlak. Seveda sem mislila, da si želi majhen lesen ali električni vlakec (za igranje z L). Ampak zaželel si je star Elanov vlak, ki je bil včasih na čisto vseh otroških igriščih, danes pa ga vidimo le še redko. Letos poleti se je končno odločil in na Bolhi našel pravega. Beseda je dala besedo in že se je misija vlak uradno začela.

Ata, E in R so se z avtom in prikolico odpeljali proti Litiji. Vlak so (varno) naložili in ga počasi odpeljali proti Hlebcam, kjer je bil začasno skladiščen.

Seveda vlak ni bil v najboljšem stanju in pred ponovno varno uporabo ga je bilo potrebno še pobrusiti in prebarvati. Cilj je bil, da vlak obnovimo in prepeljemo na končno destinacijo do konca septembra.

Takrat pa se je prava dogodivščina šele začela. R si je želel, da bo to družinski projekt in bomo pomagali vsi. In smo res. R je brusil, E in L sta plezala in se zabavala, sama pa sem skrbela za organizacijo, pijačo, hrano, foto material in nadzorovanje. Ampak to ni bilo to. R si je zamislil, da vsi pomagamo brusiti, saj je to zamuden, umazan in naporen proces. No, saj malo smo mu pomagali, večji del zaslug za pobrušen vlak pa gre njemu. Ko je bil vlak pobrušen, je sledil nanos osnovne barve, ki kovino zaščiti pred vremenskimi vplivi. Vse skupaj je trajalo kar nekaj časa, saj je bilo poletje vroče, mokro ali pa nismo imeli časa.

Do konca septembra nam je vlak uspelo prebrusiti in pobarvati z osnovno barvo. Spomladi bomo vlak še prebarvali in ga postavili na njegovo končno mesto, kjer bo razveseljeval E, L in druge otroke.

Še v slikah:

Po vlak v Litijo

1.postaja

Vlak v prvotnem stanju

Po brušenju je sledil nanos osnovne barve.

Kakšne barve naj bo vlak? Vsak je prispeval svojo idejo.

Spremljajte nas, saj sledi še R-jev pogled na celotno zadevo in dolga pot našega vlaka na zimovanje.

P.s.

Kakše barve naj bo vlak? Sprejemamo ideje. 🙂 Lahko v komentarju, preko elektronske pošte info@z-nami.si ali na FB.

Kakšne barve naj bo vlak?

Deli: