Masleni piškoti na 1001 način

      Komentarji so izklopljeni za Masleni piškoti na 1001 način

Moj najljubši kuhinjski pripomoček je pečica in ker zelo rada pečem je logično, da je eden izmed prvih prispevkov kuharski. Peka piškotov je bila pri meni doma nekaj običajnega in piškoti so bili vedno darilo ob rojstnih dnevih, praznovanjih in to tradicijo ohranjamo tudi mi.

Že pred časom sem v poplavi receptov na internetu našla enega za res okusne in enostavne maslene piškote. Sama imam kar nekaj pogojev, da je piškot popoln: testo se mora dobro valjati, izrezovanje piškotov mora biti enostavno, piškoti morajo biti po peki krhki, a ne preveč drobljivi in morajo ostati sveži vsaj teden dni (čeprav jih itak že prej zmanjka). Spodnji recept združuje vse zgornje kvalitete. Osnovni recept lahko spreminjamo, dodajmo sestavine, okuse in količino testa brez težav povečamo.

Najbolj zabavna je peka piškotov z otroci. E je že prava mojstrica, pomaga pri celotni pripravi, najraje pa piškote obliva in okrasi. L jih najraje je, tudi če so še surovi. Vsaj enkrat letno pa povabimo prijatelje in skupaj spečemo piškotke.

Sestavine:
60 dag moke (bela ali pirina)
20 dag sladkorja (lahko tudi manj)
30 dag masla
1 pecilni prašek
3 jajca
Vanilijev sladkor
Dodatne začimbe za okus: vanilija, cimet, pomarančna ali limonina lupinica
Dodatki: instant kava, kakav, mrvice, čokoladni koščki, rozine, mleti oreščki, kokos,…

Priprava:
Iz sestavin zgnetete testo, ga pokrijete in položite v hladilnik, kjer naj počiva eno uro. Testo razvaljate in začnite z oblikovanjem piškotov. Piškote zložite na peki papir in pecite na 180 stopinjah 10 minut. Ko se piškoti ohladijo, jih še okrasite. Priporočamo, da domišljiji tu pustite prosto pot.

Pa še malo slik, da se vam bodo cedile sline.

Priprava testa je z dvema mulčkoma zelo zabavna

Ustvarjalni nered

E mora preizkusiti oblive in vse mrvice

L zelo težko počaka na pečene piškote

Naš mix piškotov. Pa dober tek!

Proti koncu tedna pa na FB pripravimo še eno mini nagradno igro s sladkim darilom. Ste za? 🙂

Deli: