Nekaj na žlico

      Komentarji so izklopljeni za Nekaj na žlico

Pri nas doma imamo rajši meso kot zelenjavo. Vsi po vrsti.

Vseeno pa zadnje čase večkrat kupim zelenjavo, ki je ne jemo prav pogosto in jo pripravim. Zadnjič se  je v košari znašel brstični ohrovt in pripravila sem ga po spodnjem receptu.

Sestavine:
Nekaj krompirjev
Korenček
250 g brstičnega ohrovta
Pol čebule
Začimbe (če imate sveže toliko bolje)
Sol, poper
Žlica kisle smetane
Lahko dodate klobaso, kos slanine, hrenovko ali pa popečene kruhove kocke/kroglice

Priprava:
Krompir in korenje olupite in narežete na kocke, čebulo prav tako narežete, brstični ohrovt pa razpolovite. Čebulo prepražite na olju, zalijte z vodo in dodajte krompir in korenček. Solite in začinite. Po 15 minutah dodajte še brstični ohrovt. Pokuhajte do mehkega, dodajte še žlico kisle smetane za okus. Zraven si lahko privoščite klobaso, hrenovko ali le kos kruha.

Dober tek!

Deli: