Valentinovi srčki

      Komentarji so izklopljeni za Valentinovi srčki

Danes je Valentinovo. Mi rajši praznujemo Gregorjevo, ko se ptički ženijo, a nekaj sladkega sva z E vseeno pripravili.

Biskvit:
4 jajca
1 dl olja
1 dl vode
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
170 g moke (uporabila sem pirino)
30 g kakava
100 g  sladkorja

Priprava:
Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake, sladkor, olje in vodo zmešamo, dodamo moko, pecilni prašek in kakav. Nazadnje počasi vmešamo še sneg in maso porazporedimo po pekaču. Skupaj zmešamo nadev in ga z žličko razporedimo po kakavovi masi. Damo v ogreto pečico na 180 stopinj za 20 minut (če uporabimo manjše modelčke).

Okrasitev:
Čokoladni ganaše: 400g temne čokolade + 200 ml sladke smetane
Smetano segrejemo skoraj do vretja. Čokolado nalomimo v posodo in čez polijemo smetano. Počakamo 2 minuti in zmešamo do gladke mase. Ohladimo in med ohlajanjem večkrat premešamo.
Malinova kaša: Zmrznjene maline pokuhamo in precedimo skozi cedilo.
Linolada
Bel obliv
Mrvice

Vsaka tortica je unikatna z drugačnim nadevom, drugačnim oblivom in drugačno okrasitvijo.

Zaljubljeno sladkanje vam želimo E, L, Ž in R.

Deli: