Gužva na meji…

      Komentarji so izklopljeni za Gužva na meji…

zato smo se odločili velikonočni ponedeljek preživeti na slovenski obali. Že nekaj časa smo se dogovarjali za sestanek v Piranu in soglasno smo sklenili, da združimo prijetno s koristnim.

Opisala bom tri zanimive družinske aktivnosti, ki vas mogoče prepričajo, da se že med prvomajskimi prazniki usedete v avto in se tudi vi odpravite na našo obalo.

  • Kolesarjenje po zaprti obalni cesti med Koprom in Izolo

Pred kratkim so za ves promet zaprli obalno cesto med Koprom in izolo in jo spremenili v kolesarsko in sprehajalno pot. Ker ne kolesarimo radi po prometnih cestah, je to za nas odlična izbira. Kljub vsemu pa družinam z majhnimi otroki priporočamo veliko mero potrpežljivosti. Sploh med vikendi in prazniki je velika gneča. Večinoma cesto uporabljajo sprehajalci, družine in rekreativci, se pa med njimi najde kar nekaj “športakov”, ki se jim mudi in jim gredo počasnejši močno na živce.

  • Objemi Piran – odkrivanje Pirana s pomočjo nagradne igre

Po naključju sem na spletni strani Portoroža/Pirana našla nagradno igro: Objemi Piran in ulovi zaklad, ki se mi je zdela ravno prava za nas. Na igriv način smo spoznali glavne znamenitosti Pirana in naša glavna raziskovalka si je za nagrado prislužila kepico sladoleda. Seveda smo se posladkali tudi drugi člani raziskovalne ekipe.

  • Pokopališče školjk oz. školjčna sipina v Ankaranu

V bližini izliva reke Rižane v Jadransko morje je skrita edina školjčna sipina v Sloveniji. Na njej je ogromno lupin školjk in polžkov. Mi smo se opremili z lopatkami in kanglicami ter nabrali kar nekaj školjk. Hkrati pa smo ta zadnji postanek pred odhodom domov izkoristili še za večerjo na prostem.

Smo vas prepričali? Tudi vi kdaj obiščete našo obalo? Če imate kakšno idejo, kaj naj še obiščemo, kar na plano z njo. 🙂

V fotogaleriji pa še nekaj utrinkov z našega potepanja.

Deli: