Prevozna sredstva

      Komentarji so izklopljeni za Prevozna sredstva

Če bi kdo odprl naš prtljažnik, bi si verjetno mislil da imamo vsaj 6 otrok. V našem prtljažniku najdete hkrati vsaj dve skirici, eno kolo in en poganjalček. Včasih tudi več. Poleg tega še žogo, kredo, dekico za na tla, zložljivi stol in rezervne obleke, na strehi pa še prtljažnik za kolesa.

Držimo se mota: nič nas ne sme presenetiti. 🙂

Ker nimamo vrta, je naš vrt cel svet in zato se večkrat odpravimo na Šobec, v Radovljico ali na Bled. Če gremo peš, včasih od točke A do B (100m) potrebujemo vsaj po ure. Zato raje uporabljamo različna prevozna sredstva, vsak svojega.

L:

Skirca s sedežem: Super Micro skiro 3 v 1, ki raste skupaj z otrokom. Najprej ima sedež, ki ga je naš L začel uporabljati že pred prvim rojstnim dnevom. Nato pa sedež lahko umaknemo in postane navaden skiro s tremi kolesi, ki ga L trenutno uporablja.

Rdeč motor – poganjalček: je nizek, zato ga je L uporabljal že okoli prvega rojstnega dneva.

Poganjalček na štiri kolesa Puki: stabilen, vendar ga ne E ne L nista vzljubila

10 colski poganjalček Puki: s tem poganjalčkom osvaja svet. Na njem je zelo hiter, včasih še preveč.

12 colski poganjalček z zavoro Puki:  Večji poganjalček, na katerem je še bolj okoren, saj mu je še malce previsok. V roku meseca, dveh pa bo tudi na tem samozavesten “dirkač”. Kupili smo poganjalčka z zavoro, saj ima E velike težave pri navajanju na zaviranje z roko na kolesu.

E:

Skirca: osnovno prevozno sredstvo, ki je vedno v avtomobilu.

16 colsko kolo: kolo, ki ga obvlada. Ima torpedo zavore in navadno zavoro, vendar E zavira le z nožno.

20 colsko kolo na prestave: na to kolo se še navaja, težava je predvsem v zaviranju, saj je navajena na nožno zavoro, pa še prste ima malo prekratke, a ji gre vedno bolje.

Rolerji: premalokrat se spomnimo nanje, saj njih nimamo v avtomobilu. V vrtcu bodo v tem tednu imeli tečaj rolanja in mislim, da bodo tudi rolerji kaj kmalu našli prostor v našem prtljažniku.

Ž in R:

Skirce – v naši družini imamo vsi skirce, vsak svojo. V naši vasi smo prava atrakcija, saj očitno odrasli ne sodimo na skirce.

Kolesa – na kolesih imava oba dva montiran otroški stolček za L.

Rolerji – ki pa trenutno ne pridejo v poštev, saj sva z njimi preveč okorna in ne moreva loviti najinih hitrih mulčkov.

OBVEZNA OPREMA: ČELADA!!!!!

Naše dogodivščine pa v spodnji fotogaleriji:

Deli: