Prvi pravi kolesarski izlet v letošnji sezoni

      Komentarji so izklopljeni za Prvi pravi kolesarski izlet v letošnji sezoni

Naše letošnje poletje bo očitno kolesarsko obarvano. Za naš prvi pravi kolesarski izlet z novim, večjim kolesom smo si izbrali Bohinj. V načrtu imamo udeležbo na kolesarskem maratonu, kjer bomo morali prekolesariti več kot 20 km, zato je bil to pravi preizkus (predvsem najine potrpežljivosti). E ga je razen nekaterih izjem, dobro prestala.

Kolesarska pot Bohinj se začne pred mostom čez Savo Bohinjko, tik pred Petrolovo črpalko v Bohinjski Bistrici. Avto smo parkirali, kolesa nam je R razložil, nadeli smo si čelade in že smo bili pripravljeni na kolesarjenje. Kolesarska pot je speljana po asfaltiranih poteh čez polja in skozi gozdove spodnje Bohinjske doline in je načeloma zaprta za promet. Bodite pozorni le na traktorje in druge kolesarje. Reka Sava Bohinjka nas je spremljala celo pot. Na poti do Stare Fužine sta dva malce daljša klanca. Zanimivo je, da naša E nima težav z vzpenjanjem, težave ji predstavljajo spusti. Po 7 km kolesarjenja smo prišli v Staro Fužino, kjer smo se odločili za nadaljevanje poti do jezera in Ukanca. Vse skupaj smo prekolesarili okoli 20km. Kolesarska pot Bohinj pa se nadaljuje v smeri zgornje Bohinjske doline in se konča v Srednji vasi. Celotna pot je dolga 11 km, v obe smeri 22 km.

in naši vtisi o kolesarski poti Bohinj:

Presenetilo me je, da na lepo majsko soboto na kolesarski poti ni bilo nobene gneče. Naša druga opcija je bili kolesarjenje od Mojstrane do Kranjske Gore in prepričana sem, da bi bila tam čisto drugačna zgodba. Pot je primerna tudi za kolesarske začetnike, saj razen dveh klancev poteka pretežno po ravnini in stran od prometnih poti. Za nas je pomemben tudi faktor motivacije – jezero, namakanje nog, sladoled,… Tudi na cesti od Ribčevega Laza do Ukanca ni bilo pretirane gneče, zato vsekakor priporočamo podaljšek poti do konca jezera. Prijetna popestritev našega izleta pa je bil tudi Festival alpskega cvetja in tržnica v okviru le tega, kjer smo si privoščili kosilo.

Vrhunec dneva:

Namakanje nog v jezeru. No L je namočil tudi rito. 🙂

Več pa v fotogaleriji (klik na sliko za povečanje):

 

 

 

Deli: