Najlepši razgled na svetu

      Komentarji so izklopljeni za Najlepši razgled na svetu

je rekla naša E, ko smo prišli na Malo Osojnico nad Blejskim jezerom.

Na družabnih omrežjih lahko večkrat zasledite prečudovite fotografije Bleda s ptičje perspektive. Posnete so na Mali Osojnici, lahko dostopnem hribu nad Veliko Zako. Izhodiščna točka je lahko kamp Zaka, mi pa smo izbrali pot od “Doma muzealcev”, ki se nahaja ob jezeru, 5 minut od parkirišča v Zaki.

Opis poti:
Izhodiščno točko najdemo pri klopci nad jezerom, sledimo le številki 6. Že po kratkem vzponu skozi gozd prvič uzremo cerkvico na otoku in Blejski grad iz ptičje perspektive. Sledi najbolj zanimiv del poti: zajle, pot se vedno bolj oža in vzpenja in kar naenkrat so pred nami strme kovinske stopnice. Ampak razgled na vrhu je vreden vsakega napora. Pričaka nas klopca in Blejsko jezero kot na dlani pod nami. Ampak to še ni vse. Po nekaj minutni hoji pridemo do Male Osojnice. To je naš cilj: priljubljena razgledna točka tako med domačini kot med turisti. Nujno naredite selfi 🙂 Pot lahko nadaljujemo še do Velike Osojnice (še 20 minut), mi pa smo se začeli spuščati po drugi strani v smeri Velike Zake in po 20 minutni hoji prišli do izhodišča. Na Malo Osojnico se sigurno še vrnemo, saj je bilo jutro bolj mrčasto in zato fotografije niso najboljše.

Opozorila:
Pot po kateri smo se vzpenjali ni najbolj primerna za tiste, ki se bojijo višine in za manjše otroke. Vsekakor pa se spustite po drugi strani. Naša E s previdno hojo ni imela nobenih problemov. Če smo vas z najlepšim razgledom premamili, pa izberite isto pot za vzpon in spust. Vredno je.

Vrhunec dneva:
Tek z vrha Male Osojnice po gozdni poti.

Čas hoje:
Vzpon je res kratek. mi smo za celotno krožno pot potrebovali dobro uro.

Več pa seveda v fotogaleriji:

 

 

Deli: