Tri malce drugačne dogodivščine v Zgornjesavski dolini

      Komentarji so izklopljeni za Tri malce drugačne dogodivščine v Zgornjesavski dolini

Kje se lahko jeseni kepate?

Z enim korakom v treh državah!

Naša E na Triglavu v enem dnevu.

Vse to je možno? Ja je in to čisto blizu nas. Kranjska Gora, Mojstrana, Rateče in drugi kraji Zgornjesavske  doline ponujajo veliko zabave. Ker sem kar nekaj časa delala v Kranjski Gori, jo še danes večkrat obiščemo in iščemo nove dogodivščine.

Tokrat smo našli kar tri:

  1. V novem nordijskem centru v Planici lahko začutite delček zime tudi poleti. Opazujete lahko smučarske tekače na umetnem snegu, z vrha stolpa skakalce na treningu, v muzeju pa spoznate zgodovino skokov.  Če ste bolj pogumni, se lahko spustite po zip linu ali sprostite v vetrovniku. Mi smo uživali v prelepi jesenski kulisi in si pod letalnico privoščili malico, E pa tudi spust po otroškem zip linu.
  2. Rateče so obmejna vas in hkrati izhodišče za vzpon na Peč. Drugo ime za Peč je Tromeja – nanjo se lahko vzpnete peš (1,5 ure) ali pa si pot skrajšate po dobro vzdrževani gozdni cesti. Mi smo tokrat izbrali drugo možnost. Na vrhu je največjo zabavo za vse predstavlja kroženje okoli mejnega kamna; hkrati si v Avstriji, Italiji in Sloveniji.
  3. V dolini Vrata je v bližini Aljaževega doma velik balvan, ki mu po domače pravimo Mali Triglav. Nanj vodi zavarovana plezalna pot in naši E smo že večkrat obljubili, da se bo nanj lahko povzpela. Ko sva z L še uživala v okusnem kosilu na jesenskem soncu, sta R in E uspešno splezala na vrh in tako je naša E v enem dnevu osvojila Triglav. Na tem mestu je primerno opozorilo, da sami precenite ali je vaš otrok in vi sposoben varnega vzpona in tudi spusta ter bodite previdni.

Poglejte si še fotografije. Nekatere so zelo zanimive. 🙂

Deli: