V iskanju srca…

      Komentarji so izklopljeni za V iskanju srca…

Veste, kje v Sloveniji je med vinogradi srce doma? V zadnjem letu sem na družabnih omrežjih večkrat zasledila fotografijo vinogradov, med katerimi se vije cesta v obliki srca. Fotografija je zaokrožila svet in celo v tujini so jo vzeli za svojo in jo promovirali kot del svoje turistične ponudbe.

In kako smo našli srce? Ko smo se vozili na mini počitnice v Gradec, sem se spomnila da je nekje v okolici Maribora srčkasta cesta. Hitro sem “poguglala” in bili smo res blizu. Zavili smo z avtoceste in poiskali Gornje-slovenje goriško vinsko cesto, ki med svojimi vinorodnimi griči skriva tudi Svečinske gorice in Špičnik. Ozka cesta nas je vodila vedno bolj v osrčje vinogradov. Kar naenkrat je bilo vedno več ljudi, ki so hodili po cesti in okoliških poteh. Začeli smo se vzpenjati in nenadoma se je naš Kangoo vozil po srčku. Zavili smo na parkirišče in se peš odpravili proti razgledišču, od koder se nam je odprl prelep razgled na Srce med vinogradi.

Če ste žejni in lačni se lahko okrepčate na turistični kmetiji Dreisiebner, ki leži tik ob razgledišču. Na lepo oktobrsko soboto je bilo med vinogradi veliko obiskovalcev, predvsem iz sosednje Avstrije, ki je samo dobrih 100 m oddaljena od srčkaste ceste.

Ali je to zanimivo tudi za otroke? S pravo zgodbo je. Naša E je bila navdušena nad srčkasto cesto, itak, saj je punca. L pa so bolj zanimala drevesa, kamenčki in velikanski klopotec. R pa ni imel izbire.

Poznate popularne “100 places to see before I die” sezname? No ta srčkasta cesta je bila definitivno na mojem. Radi raziskujemo Slovenijo in okoliške kraje, zato komaj čakam, da skupaj odkljukamo naslednji kraj s seznama…

Deli: