1. tradicionalno Martinovo popotovanje

      Komentarji so izklopljeni za 1. tradicionalno Martinovo popotovanje

11. novembra praznujemo god sv. Martina, po Sloveniji se vrstijo martinovanja, na mizi je mlado vino in dobra hrana. Mi pa smo se na Martinovo nedeljo odločili, da naredimo nekaj posebnega. Nekaj kar bo morda postalo tradicionalno.

Napoved za nedeljo je bila bolj turobna in ker se nam ni dalo biti doma cel dan, smo se raje odločili za pustolovščino. Do Lesc smo se odpeljali z avtom, ga parkirali in odšli na železniško postajo. Na žalost vlak do Jesenic, zaradi vzdrževalnih del, ni vozil. a to nas ni zmotilo. Odšli smo na avtobusno postajo in počakali avtobus. Otroka sta se zapodila do zadnjih sedežev in avantura se je začela. Hitro smo prispeli do železniške postaje na Jesenicah in poiskali vlak, ki nas je popeljal do Bleda. Seveda ni manjkala niti malica. Na Bledu smo pomahali vlaku in se spustili do jezera. Od Zake smo hitro prišli do centra Bleda, kjer je potekalo čisto pravo martinovanje (tako z vinom in dobro hrano). Sledilo je obvezno slikanje pri srčku in vzpon do avtobusne postaje. Ker je bil L že utrujen, smo se raje odpravili nazaj proti Lescam. Z avtobusa smo opazili še novo golf žogico sredi krožišče in že smo bili pri našem Kanguju.

Še enkrat več se je izkazalo, da so najbolj enostavne ideje najboljše. Ne potrebujete potovanj na drugo stran sveta, ne dragih počitnic v luksuznem hotelu. Potrebujete le drug drugega in čas preživet skupaj, to je vredno največ.

Deli: