Prvi pravi smučarski dan ali dan za vikat

      Komentarji so izklopljeni za Prvi pravi smučarski dan ali dan za vikat

V soboto smo se odpravili na Pokljuko, kjer smo L postavili na smučke, E pa je obnovila svoje smučarsko znanje iz preteklih sezon. Ker ji je šlo zares dobro, smo poklicali stare starše in se zmenili za varstvo za L. Ker je bilo varstvo potrjeno, smo takoj skovali načrte o čisto pravem smučarskem dnevu. Odločili smo se za Vogel, ki je zame eno najlepših slovenskih smučišč.

Oba z R že več kot 6 let nisva zares smučala, za E pa je bil to tudi prvi zaresni družinski smučarski dan. Vogel je opravičil svoje ime. Kot v “starih časih”, je bila pod Voglom gneča že kmalu po 7 uri zjutraj, zato je dobro priti zgodaj. Ob 7:30 smo bili med prvimi, nobene gneče na parkirišču, ne na blagajni, niti v vrsti za gondolo. Bila sva čisto presenečena. Že ko smo se vozili proti Voglu, smo uživali v prelepih razgledih na zasnežene Julijske Alpe. Na vrhu smo si privoščili kavico in kakav z razgledom na najvišje vrhove vseh treh slovenskih gorovij. Ob 8:30, ko zaženejo naprave smo bili že pripravljeni na smuko. Pričakale so nas spomladanske razmere, +7 stopinj celzija in sonček. E naju je čisto presenetila. Smučali smo do 12:30 z eno kratko petnajstminutno pavzo za malico. Bila je neumorna, pogumna in srečna. Ne samo zato, ker je smučala, ampak, ker smo bili mi trije sami na zmenku, kot rada pravi. Smučanje ji je šlo dobro od rok oziroma nog. Ker je mali adrenalinček sta z R s smučišča zavila tudi na gozdno pot in v naslednji vožnji tja, pod pretvezo, da gremo nekaj pogledat, tja zvabila še mene. Na sedežnicah in sidrih ni bilo nobene pretirane gneče, ljudi na smučišču ravno prav, sneg pa odličen.

Vogel je idealno smučišče tako za čiste začetnike kot za izkušene smučarje. Nudi trak, kjer lahko tak otroci kot odrasli naredijo prve zavoje na smučeh, široke lažje proge, idealne za učenje zavijanja ter težje, črne proge za smučarske užitke.

Bil je res dan za vikanje. Polni energije in novega elana smo pri mami in atu pobrali še L. Sonček nam je napolnil baterije, tako da smo pripravljeni na nove dogodivščine, ki nas še čakajo do konca tega leta.

Kako smo se imeli pa poglejte in uživajte v prelepih panoramah, ki jih ponuja Vogel

Deli: