Sv. Peter

      Komentarji so izklopljeni za Sv. Peter

Prva objava v novem letu, v letu 2018, ki naj bi bil numerološko izjemno leto. Verjamemo, da bo to naše (in vaše) leto.

Po skoraj enem letu pisanja bloga smo ugotovili, da še nismo zapisali nič o našem hišnem hribu. Hribu, ki se ga razveselimo, ko se pripeljemo s počitnic in ga zagledamo v daljavi. Hriba, na katerega se najraje povzpnemo v vseh letnih časih. Hriba, ki je bil prvi, na katerega sta se E in L povzpela sama. Hriba, ki je naš.

Če se peljete iz Ljubljane proti Bledu, lahko pri Radovljici na desni strani opazujete pogorje Karavank. Pod njimi se v soncu blešči majhna cerkvica na hribčku. To je cerkvica Sv. Petra, ki je po govoricah s podzemnim rovom povezana z bližnjim gradom Kamnom. 

Sv. Peter je idealen pohodniški cilj za vse generacije, Iz Krpina nas zanimiva pot v 30 minutah popelje čez pašnike in skozi gozd  do cerkve Sv. Petra. Tam lahko opazujemo padalce, ki se poženejo v dolino in hkrati občudujemo razgled na Radovljico in proti Bledu. Če želimo videti Blejsko jezero iz ptičje perspektive, se moramo sprehoditi še 10 minut do Sankaške koče, kjer se otroci spuščajo po toboganih, mi pa se v miru, s prelepim razgledom na Bled in Triglav, okrepčamo.

Na Sv. Peter se vzpnemo vsaj 20x v letu, pa se ga ne naveličamo. Nanj vodi več poti, zato se ravnamo po navdihu in trenutnem počutju.

V fotogaleriji pa Sv. Peter v vseh letnih časih:

 

 

 

Deli: