Svetovni dan snega 2018

      Komentarji so izklopljeni za Svetovni dan snega 2018

Ta vikend v Planici poteka Svetovni dan snega. Prireditve v okviru le-tega so namenjene predvsem našim najmlajšim. Seveda sploh ni bilo vprašanje ali gremo ali ne. Vremenska napoved je bila lepa in malo po osmi uri smo se že peljali proti dolini pod Poncami.

Ko smo prišli v Planico, je tam vladala sibirska zima. A kmalu je sonce pokukalo izza Ponc in nas pogrelo. Najprej smo v prijavnem šotoru izbrali aktivnosti, ki se jih bo E udeležila. Izbrala si je zimski športni poligon, mini Planico in tek na smučeh. Prijave na posamezne aktivnosti so obvezne, menjave pa so vsako uro. Ob 9:30 je E že spretno vijugala po posebnem snežnem poligonu. Ko je končala, smo se malo sankali, popili topel čaj in kavo ter se okrepčali s “štrudlom” in pašteto. Ob 10:30 se je E pogumno spustila po skakalnici – mini Planici in si prislužila posebno priznanje. Ob 11:30 pa si je prvič v življenju nadela tekaške smuči in se naučila osnov smučarskega teka. Ker je bilo na sončku res luštno, smo se še malo sankali in polni energije počasi odpravili proti domu.

Poleg snežnega poligona, Mini Planice ter teka na smučeh, se otroci lahko preizkusijo v snežnem nogometu, skokih na malce večji skakalnici, snežni odbojki in deskanju na snegu. Obisk prizorišča Svetovnega dne snega v izteku malih skakalnic, je za vse brezplačen.

Hkrati pa  poleg Svetovnega dneva snega Planica ta vikend gosti tudi Svetovni pokal v teku na smučeh in Celinski pokal v ženskih skokih.

Še jutri, v nedeljo, se lahko odpravite v Planico in uživate v številnih aktivnostih na snegu.

Deli: