Perfekten smučarski dan takoj čez mejo

      Komentarji so izklopljeni za Perfekten smučarski dan takoj čez mejo

Končno je bilo napovedano sonce in komaj smo čakali nedeljo. Žal je L vmes zakuhal in zato ostal v varstvu pri starih starših, mi3 pa smo se odpeljali novi smučarski dogodivščini naproti. Z R-jem sva že večkrat smučala na Sv. Višarjah, a vedno samo na progi od romarske cerkvice pod gondolo v dolino, nikoli pa ne na smučiščih v Trbižu. Ker sem že večkrat slišala, da je to smučišče primerno tudi za otroke in ker nam je relativno blizu, smo se po pregledu spletnih kamer (na Višarjah se je kazalo sonce, v dolini pa je vladala megla) odločili, da se odpeljemo proti Trbižu. Po kratkem postanku za nakup vozovnic v hotelu Skipass v Kranjski Gori, smo bili že v Italiji.

Parkirali smo čisto ob smučišču in avantura se je začela. Zakaj avantura? Na tem smučišču smo bili prvič, s seboj nismo imeli načrta prog in le s težavo smo na smučišču našli kak zemljevid. Še dobro, da živimo v tehnološki dobi in sem si hitro naložila zemljevid na telefon. Po kratkem posvetu smo se odločili, da se odpravimo čim višje, v upanju, da najdemo sonce. In res smo ga. V vsej svoji veličini nas je pozdravilo nad višino okoli 1300 m. Preizkusili smo večino modrih in rdečih prog, izognili smo se le črni progi ter progi od Višarij pod gondolo v dolino. Pa ni bil razlog v naši E. Mislim, da je bilo bolj strah mene.

Nad smučiščem v Trbižu smo bili navdušeni. Veliko prog, hitre žičnice, nobene gneče, za dokaj ugodno ceno. Kupili smo 4 urno karto, kar je bila čisto prava odločitev. Na smučanju smo res uživali in ga dodobra izkoristili. Le nekaj minut pred iztekom veljavnosti karte, smo se še zadnjič podali na vrh smučišča in se ustavili v planinski koči. Pred zadnjim spustom v dolino smo si privoščili dobro malico. Ja, tudi kombinacija pomfrija in štrudlja se na smučanju izkaže kot dobra izbira.

Ko boste smučali na Višarjah, vam priporočamo, da si ogledate tudi romarsko cerkvico na Sv. Višarjah. Poleg cerkve se nahaja zanimiva in zelo slikovita ulica na kateri je polno trgovin z raznimi spominki in gostilne z odlično italijansko kavo.

E naju je res pozitivno presenetila. Med šolskimi počitnicami je obiskovala smučarski tečaj in napredek v njenem smučanju je bil res viden. Poleg vsega pa se ničesar ne boji, ne strmine, ne hitrosti, ne kucljev in pri 6 letih in pol smuča “ko ta velika” in pri tem neizmerno uživa.

Upam, da nam bodo marčevski vikendi naklonjeni in bomo lahko vsaj še 1x šli na smučanje. Tokrat, vsi 4.

Še fotografije:

Deli: