Safari park

      Komentarji so izklopljeni za Safari park

Ena izmed najbolj znanih in seveda tudi obiskanih znamenitosti v okolici Gardskega jezera je Safari park. Razdeljen je na dva dela, na pravi safari park, ki ga obiščete z avtomobilom in na živalski vrt.

Najprej smo se odločili za obisk Safari parka, po plačilu vstopnine (22 € na odraslega) se je naša polžja vožnja v koloni začela. Med približno polurno vožnjo (10km/h) smo lahko občudovali prostoživeče živali, ki so se mirno sprehajale med avtomobili. Največji vtis so na nas naredile žirafe. Na posebnem delu safarija imajo tudi divje mačke: leve, leoparde in hijene, seveda v ogradah. Ta del parka na nas ni naredil prevelikega vtisa in glede na dokaj visoko ceno, smo bili kar razočarani.

Parkirali smo avto in se odpravili še v drugi del parka, živalski vrt. Ta pa nas je prijetno presenetil. V njem lahko najdete veliko število zanimivih živali, v velikih ogradah. Pot je speljana krožno, pretežno v prijetni senci dreves. Med potjo je veliko wc-jev, okrepčevalnic in klopic za počitek. Glede na to, da smo v Safari park zapeljali nekaj po 14 uri in se je park zapiral ob 18-ih, žal nismo uspeli prehoditi celega parka. Izbrali smo si nam najbolj zanimive živali in se pri njih zadržali nekaj več časa. Prioriteta sta nama otroka in njune želje, ni vedno vse v kvantiteti videnega, ampak v kvaliteti in malenkostih, ki se nam zdijo nepomembne, njim pa pomenijo veliko. Na koncu smo park zapustili med zadnjimi, prijetno utrujeni in s sladolednimi brki. 🙂

Še nekaj utrinkov v sliki:

Deli: