Slap Peričnik

      Komentarji so izklopljeni za Slap Peričnik

Odkar naš L hodi po svetu sam, naše pohodniške izlete prilagajamo njemu. Slap Peričnik smo že večkrat opazovali na poti v dolino Vrat, skupaj pa se prav do slapu še nismo sprehodili. Na toplo pomladno nedeljo pa smo se le odločili in se odpravili proti Mojstrani.

Avto smo pustili pri začetku peš poti po dolini Triglavske Bistrice in prijetno speljana pot nas je v dobre pol ure pripeljala do koče pri slapu Peričnik. Med potjo smo opazovali Triglavsko Bistrico, prebrali kaj piše na informativnih tablah in prešteli vse, ampak prav vse mravljice na poti. Pri koči pa smo končno zagledali naš cilj – slap Peričnik. po nekaj minutnem strmem vzponu, nas je že prijetno hladil vodni pršič mogočnega slapu. Slap Peričnik pa ima še eno posebnost, zaradi katere je res vreden obiska. Sprehodimo se lahko okoli njega. S seboj smo imeli vetrovke, jih hitro oblekli in dogodivščina je dosegla vrhunec s sprehodom za slap. Voda je mogočno bučela okoli nas, kapljice so nas prijetno hladile in že smo bili na drugi strani. Postanek za fotografijo in že smo se spuščali nazaj proti izhodišču.

Na poti proti izhodišču smo si še privoščili malico, vrgli nekaj kamenčkov v mrzlo vodo in se prijetno utrujeni odpravili proti domu.

Pot od Mojstrane do koče pri Slapu Peričnik je primerna tudi za majhne otroke,  sam vzpon do slapu pa zahteva nekaj več previdnosti. Bolj izkušeni (starši in večji otroci) se lahko povzpnete tudi do zgornjega, manjšega slapu. Ogled priporočamo v pomladnih mesecih, ko se v hribih tali sneg in je zato slap še mogočnejši.

V fotogaleriji pa še nekaj utrinkov:

Deli: