Straža Bled – smučajmo doma!

      Komentarji so izklopljeni za Straža Bled – smučajmo doma!

Smučajmo doma!

Zelo radi smučamo, se sankamo in kepamo. Letošnja zima nam do sedaj ni bila naklonjena z debelo snežno odejo, zato smo se morali zelo potruditi, da smo našli sneg. Hvala bogu za mrzlo zimo in tehnologijo, ki sta omogočili izdelavo umetnega snega.

Prejšnji teden je naša E iz šole prinesla smučarsko karto za smučišče Straža Bled. To je manjše smučišče nad Bledom, ki ponuja prelepe razglede na jezero, Blejski grad in Triglav. Ponuja progo v obliki črke S pod sedežnico, krajšo progo ob vlečnici in mini otroški poligon v dolini. Smučate lahko podnevi ali ponoči.

In ravno nočno smučanje smo si izbrali mi, ko smo izvedeli, da se je smučišče odprlo. Fino je, ker se nočna smuka začne že ob 17ih in se je lahko poslužujemo tudi med tednom. Naš L je s seboj vzel tudi naglavno svetilko, saj mu ni bilo jasno, kako bomo smučali ponoči, po temi 🙂

Shema smučišča

In kako je bilo? Super. Zaradi pomanjkanja snega je delala samo S proga, ki je bila zelo dobro utrjena. Sneg je bil pomrznjen in prvo vožnjo v dolino smo bili zelo previdni. Nato pa smo se sprostili in dobre dve uri in pol uživali v dobri smuki. Med tednom ni bilo nobene gneče, ni bilo preveč mrzlo in zato smo se res dobro nasmučali. Kadar je več naravnega snega, vas v dolini pričaka Sportyev otroški snežni park.

Stražo priporočamo vsem, tako bolj izkušenim smučarjem, kot tudi družinam. Poskrbljeno je za parkirišče, za hrano in pijačo, cena je dostopna pa še zaposleni so ekstra prijazni. Če bo le dovolj snega, se še vrnemo, saj je najlepše smučati doma in podpirati lokalno. 🙂


Deli: