Pust krivih ust

      Komentarji so izklopljeni za Pust krivih ust

Pust je pred vrati in vsi mrzlično iščejo/iščemo pustne kostume. Pri nas si ponavadi vzamemo čas, se pogovorimo, povemo svoje ideje in na koncu jih tudi realiziramo. Otroka, sploh E zelo rada sodelujeta pri izdelavi in potem na pustni zabavi. Letos pa naš L stavka in ne želi biti nič za maškare, E si je zaželela “kupljene” maske, čas nas priganja, nimamo idej. V glavnem cel kup enih izgovorov. Vseeno imamo še nekaj dni in mogoče se nam utrne ideja v zadnjem trenutku.

Smo bili pa v preteklih letih zelo inovativni. Če še nimate ideje, kako bi se letos našemili, smo za vas pripravili nekaj idej

1.Lego kocke

Ko smo bili še trije, se je naša E navduševala nad lego kockami. Malo smo pobrskali po internetu in našli enostavno izvedljivo družinsko masko. Za izdelavo potrebujete škatle, ovojni papir (samolepilna folija), wc tulce in škarje. Kostumi so izdelani po meri in dokaj trpežni.

2. Rožice in čebelica, ki leta od cveta do cveta

Ko se je rodil L, smo z izdelavo družinske maske odlašali do zadnjega hipa.Potem pa se nam je ob toplih dnevih utrnila ideja. Za izdelavo porebujete filc različnih barvah in lepilo. L pa smo oblekli v kupljen kostum čebelice.

3. Peričice

S to masko smo osvojili prvo nagrado na vsakoletnem pustnem festivalu v Radovljici. Idejo smo dobili v zadnjem trenutku in več kot očitno je bila zmagovalna. Za izvedbo potrebujete škatlo, bele majice, stojalo za perilo, voziček, klinčke (ravno danes sem jih iskala in ko sem pisala blog sem videla, kje so vsi naši klinčki 🙂 ) in seveda pravkar oprano perilo, ki se bo na toplem pomladanskem soncu posušilo.

4. Janko in Metka ter čarovnica

E je zelo rada poslušala pravljico o Janku in Metki, hkrati pa so ji bile zelo všeč čarovnice. In tako smo se domislili kostuma čarovnice (kupljen) in sladkorne hišice strašne čarovnice. Janko je zaprt v kletki, Metka ga straži, na hišici pa so prave sladkarije.

5. Malo mešano

Imamo pa na zalogi tudi kar nekaj priložnostnih, kupljenih oz izposojenih kostumov. Bili smo že Indijanci, klovni, pikapolonice, gasilci, metuljčki … Navadno se udeležimo dveh pustovanj. Na pustno soboto nas vedno najdete v Radovljici, ob torkih pa smo v domačih Begunjah. E in L se našemita tudi za v vrtec in šolo. Na nobenem pustovanju pa ne smejo manjkati krofi.

Deli: