Road trip

      Komentarji so izklopljeni za Road trip

Sredi februarja smo izkoristili priložnost in preizkusili testni avto Mini. Seveda nismo mogli iz svoje kože in za preizkus smo si izbrali malce nenavadno pot. Ok, če bi si tole pot izbrali v pomladanskih ali poletnih mesecih, bi bilo čisto normalno.

R je rekel, če gremo čez prelaz Vršič in dolino Soče. Nismo bili prepričani, če je čisto pri pravi. Sredi februarja pa čez Vršič. Naš najvišji cestni prelaz je običajno v zimskih mesecih zaradi visokega snega in nevarnosti plazov zaprt vsaj do aprila. Letos pač ne. Po večkratnem preverjanju stanja na internetu smo ugotovili, da je prelaz odprt in naša pot je bila zapečatena. 🙂

Zjutraj smo se z mini lepotcem opravili na Road trip. Prvi postanek za malico je bil ob Belopeških jezerih v Italiji. Oblečeni smo bili pomladno, tam pa je bila še prava zima. Minus 7 stopinj, mraz nas je kar grizel. Hitro smo pomalicali in se odpeljali naprej. Preko prelaza Predel smo bili hitro na drugi strani Mangrta. Fotogenični most smo izkoristili za fotografiranje. Pot nas je peljala skozi strmo vas Strmec, mimo trdnjave Kluže do slapa Boke. Slap Boka je eden najmogočnejših slapov v Sloveniji. Vedno kadar smo se peljali mimo nas je navdušil. Tokrat pa….kje je slap? Komaj smo ga opazili, saj je čez steno kapljal le ozek slapič.

V Bovcu smo si privoščili čaj in kakav ter se odpeljali naprej proti Trenti. Ob poti nas je spremljala smaragdna reka Soča. V Trenti so se nam kljub vsemu začeli pojavljati dvomi, če je prelaz Vršič res odprt? Kaj če ni, kaj če se bomo morali obrniti? Na srečo so bili naši strahovi neutemeljeni in hitro smo se povzpeli na vrh Vršiča. Na Primorski strani skoraj ni bilo snega, šele na naši Gorenjski se je začela prava zima. A legendarnih fotografij, kjer je Vršiška cesta speljana skozi več metrov debel snežni zid, nismo mogli ponoviti. Na vrhu sta se srečala dva svetova – zimski s turnimi smučarji in poletni z gorskimi kolesarji. Narobe svet.

Naša pustolovščina se je počasi zaključevala. Prijetno utrujeni smo se polni dobre volje vrnili domov in komaj čakamo na naslednjo skupno pustolovščino po naši prelepi Sloveniji.

Deli: