Terme Olimia

      Komentarji so izklopljeni za Terme Olimia

V marcu smo si vzeli prost podaljšan konec tedna in odpotovali proti Podčetrtku. Odpotovali je prava beseda, saj se je pot vlekla in vlekla. Otroka sta bila nestrpna, saj sta se že videla v bazenih. Končno smo prispeli in lep sončen vikend se je začel. Bivali smo v apartmajih v Vasi Lipa, od koder smo imeli le nekaj korakov do bazenov.

Mislim, da nas do sedaj še noben bazenski kompleks ni tako navdušil kot ravno Terme Olimia. Vse je “štimalo” od A-Ž. Ker je bilo zunaj tako lepo vreme, mi je bilo kar malo žal, da smo cel vikend prebili notri, ampak otroško veselje je odtehtalo vsak “izgubljen” sončni žarek.

In kaj nas je navdušilo:

  • Notranji komples Termalija Family Fun, ki je namenjen družinam. E je bila najbolj navdušena nad toboganoma, po katerih se je spuščala in nad plezalno steno nad bazeni. L je bil najbolj všeč plitvi del z mini drčami in vodnimi topovi. R si je v šanku v bazenu privoščil pivo ob ogledu skokov iz Planice, Ž pa je bil najbolj všeč zunanji del bazenov.
  • Termalni del Termalija Relax , ki je namenjen bolj umirjenim gostom, ki si želijo sprostitve v topli termalni vodi. Sami smo ta del obiskali samo zgodaj zjutraj, ko smo bili skoraj sami. Sestavljen je iz velikega notranjega bazena, ki je povezan z zunanjim bazenom.
  • Bazen s peskovnikom: tega tudi še nismo doživeli. Bazen s peskom in igračami. Raj za našega L.
  • Igralnica – v sklopu bazenov je tudi igralnica, namenjena mlajšim otrokom. Ob dopoldnevih in popoldnevih tam potekajo tudi ustvarjalne delavnice, kjer je naša E uživala in v miru ustvarjala umetnine za mamico.
  • Igralna soba z mizo za namizni tenis, namiznim nogometom in igralnimi konzolami. Najbolj pa nas je navdušila igra, kjer na igralni podlogi na tleh igraš igrice, ki jih projecira projektor nad tabo.
  • 7d kino (proti doplačilu 2€)
  • Cel kompleks je res prijazen do družin – previjalnice, čajne kuhinje, družinske kopalnice, sobe za počitek,..

Seveda Terme Olimia nudijo še marsikaj – savne, kopeli, masaže,… Ampak to bova enkrat z R preizkusila sama.

In kaj lahko počnete, ko niste na bazenu:

Mi smo našli toplice, v katere se bomo še z veseljem vrnili. 🙂

Na poti proti domu smo se ustavili še na Ranču Aladin pri Trebnjem. Na Ranču imajo kar nekaj zanimivih živali in ogromno igral, kjer sta se E in L zabavala celo popoldne.

Deli: