Pot ob Savi oz. po naše Pot treh Sav

      Komentarji so izklopljeni za Pot ob Savi oz. po naše Pot treh Sav

Živimo v svetu, kjer kraljujejo tri Save. Pri Radovljici se združita reki Sava Dolinka in Sava Bohinjka ter tečeta naprej kot Sava. Že nekaj časa je bil obisk vodnega kraljestva na naši “to-do” listi. Nakup novih pohodnih čevljev, prosta sobota in lepo vreme so nas končno premamili in dogodivščina se je lahko začela.

V 5 urah smo prehodili skoraj 13km, pojedli 2 sladoleda, popili veliko vode in se zabavali. Pa mislite, da sta bila mulčka potem kaj utrujena. Napaka, še kar sta se lovila in tekla. 🙂

Na Poti ob Savi boste spoznali obrežje najdaljše slovenske reke tik ob njenem nastanku s sotočjem Save Dolinke in Save Bohinjke. Po kolovozih in starih ribiških poteh boste odkrivali obrežje reke Save, tu živeče ribe, geološke ter geografske posebnosti območja. Pot Prisluhni Savi poteka od Fuxove brvi do mokrišč na Šobcu, lahko pa jo poljubno zaokrožite z ostalimi sprehajalnimi potmi. Mi smo si za izhodiščno in končno točko izbrali staro mestno jedro Radovljice.

Iz Radovljice smo se spustili proti Lancovem in ob reki Savi Dolinki pot nadaljevali proti Kampu Šobec. Na Šobcu smo si privoščili sladoled, prečkali reko Dolinko in se čez travnike odpravili proti Bodeškem mostu. Od tam nas je do sotočja spremljala reka Sava Bohinjka. Sledil je še zadnji najbolj naporen vzpon nazaj do Radovljice, kjer smo si privoščili še en sladoled.

Pot priporočamo predvsem spomladi, ko se narava prebuja in v toplih poletnih mesecih, saj večina poti poteka po senčnatih potkah ob prijetnem hladu vode.

Mi smo se zabavali, se marsikaj novega naučili, predvsem to, da otroci zmorejo precej več kot od njih pričakujem odrasli. 🙂

Deli: